Értesítjük közönségünket, hogy a XIII. Nemzetiségi Színházi Kollokvium záróelőadása, a Csíki Játékszín Megtorlás című produkciója betegség miatt elmarad.

Helyette, október 20-án, vasárnap 19.00 órától szintén a csíkszeredai színház Ásókapa (r.: Bartalis Gabriella) című előadását láthatják a nézők a Figura Stúdió Színház nagytermében, stúdiótérben.

Az Ásókapa azt igyekszik vizsgálni, hogy térségünkben mit jelent a házasság, milyen szabályok működtetik, hogyan oszlanak meg a feladatok, ki hozza a döntéseket, milyen elvárásaink vannak a párunkkal szemben, és milyen elvárásokat támaszt a társadalom velünk szemben? Hogyan lehet – egyáltalán lehetséges-e – harmonikus otthont teremteni, elfogadni önmagunkat és a másikat. Az Ásókapa próbafolyamatát egy kutatási fázis előzte meg, melyben 21 interjú, összesen 320 oldalnyi szöveg készült különböző korosztályú, illetve családi állapotban élő személyekkel.

A Megtorlásra előre megvásárolt jegyek felhasználhatóak az Ásókapa című előadásra, illetve az előadás napján 12.00 óráig visszaválthatóak a színház jegypénztárában. Az előadásra további jegyek kizárólag a jegypénztárban vásárolhatóak a fesztivál ideje alatt minden nap 10.00-12.00 óra között, valamint 15.00 órától az utolsó előadás kezdetéig. 

2019. October 17.